Posledice prepogoste uporabe

Ko enkrat začneš spoznavati kemseks, se lahko zgodi, da postane to prepogost odklop. Pomembno je, da si pozoren, kdaj začne kemseks neugodno vplivati na tvoje življenje. Ti neugodni vplivi so lahko enostavno posledica utrujenosti in skurjenosti zaradi prepogostih kemseks partijev, lahko pa se težave pojavijo tudi zaradi kakšnih starih travm in bolečine, ki jo s kemseksom skušaš prekriti.
Marsikdo se začne zato čez teden soočati z depresijami (tako imenovani “suicidal tuesday”, ki se lahko potem zavleče še v ostale dni v tednu), anksioznostjo, težavami v službi, težavami v odnosih in s finančnimi težavami. Če se ti to začne dogajati, je pomembno to prepoznati kot signal, da je bilo malce preveč, in pogostost kemseksa zmanjšati. Najpomembneje je, da svojih težav ne skušaš zmanjšati s pogostejšim kemseksom ali uporabo drog, saj bodo tako samo narasle.

Če imaš težave z zmanjšanjem ali prenehanjem s kemseksom, se obrni na DrogArt svetovalnico, kjer ljudem omogočajo anonimno svetovanje. svetovanje@drogart.org041 73166.