Če te karkoli zanima v povezavi z drogami, seksom in odnosi ali pa se ti zdi, da imaš zaradi tega kakršnekoli težave, nam brez zadržkov piši na info@kemseks.si in po najboljših močeh ti odgovorimo v najkrajšem možnem času.

Po informacije, pogovor ali pomoč pa se lahko obrneš tudi v nekaj svetovalnic, ki imajo veliko izkušenj in znanj na te teme. Spodaj najdeš njihove kratke opise in kontakte.

DrogArt Svetovalnica

Če se ti zdi, da je šla tvoja uporaba drog predaleč in bi se o tem rad pogovoril, zmanjšal ali prenehal z uporabo, se lahko obrneš na DrogArt svetovalnico, kjer nudimo povsem anonimno svetovanje in pomoč.

Svetovanje poteka osebno (po predhodnem dogovoru), preko telefona ali spleta.
tel: 01 439 72 70 ali 041 730 800, vsak delovnik od 8h do 16h
e-pošta: svetovanje@drogart.org

Legebitrina svetovalnica

Informiranje in nudenje pogovora o vprašanjih zaradi spolne usmerjenosti, spolne identitete in/ali spolnega izraza.

Možnosti svetovanja:

PEPca/HIV SOS linija 24/7

PEPca/HIV SOS linija
Si seksal brez kondoma, se je kondom poškodoval ali ti je sperma partnerja prišla v oči? V tem primeru ti je lahko na voljo PEP – postekspozicijska profilaksa oziroma zaščitno protiretrovirusno zdravljenje, ki lahko prepreči okužbo s hivom. Zdravljenje je potrebno začeti čimprej po morebitni izpostavitvi virusu, najbolje v 2 do 4 urah, ne pa kasneje od 72 ur.
Če pokličeš našo telefonsko številko, ki deluje vsak delovnik med 9:00 – 17:00 uro,, ti bodo usposobljeni svetovalci nudili vse potrebne informacije v zvezi s PEP-om.
Kontakt: 070 36 16 96 (linija deluje vsak delovnik med 9:00 – 17:00 uro)
V primeru, da nujno potrebuješ PEP (imel si odnos v katerem si bil pasiven in je sperma prišla v stik s sluznico) sledi naslednjim korakom:
1.) Potrebuješ napotnico za infektologa. Pridobiš jo lahko pri izbranem osebnem zdravniku ali na Urgenci v Ljubljani.
2.) Z napotnico se odpravi na Kliniko za infekcijske bolezni in vročinska stanja – UKC Ljubljana. (PEP ti lahko izdajo le v LJUBLJANI) Japljeva ulica 2, 1000 Ljubljana
3.) Na sprejemnem okencu povej, da prihajaš po PEP.
4.) Infektologu opiši nastalo situacijo. Iz opisa bo infektolog presodil ali je situacija primerna za izdajo PEP-a.

BUDDY program – življenje s hivom

Izvajajo ga vrstniški svetovalci – buddyji. Poteka v obliki osebnega, spletnega in telefonskega svetovanja, vrstniške in emocionalne podpore ter druženja. Program se prilagaja različnim potrebam posameznih uporabnikov in zajema svetovanje, čustveno oporo, druženje, spremljanje na kliniko ter drugo. Uporabnik in buddy se srečujeta po predhodnem dogovoru, pogostost, trajanje in kraj srečanj pa so odvisni od dogovora.

Če se želiš vključiti v program, pošlji mail na buddy@legebitra.si ali pokliči 030 478 578 (vsak delovnik med 10.00 in 16.00).

Plus hivisti

Anonimna skupina za samopomoč (s prvotnim imenom Mercury), namenjena s HIV-om okuženim moškim, ki imamo spolne odnose z moškimi.

gsm: 040/144-394
e-pošta: info@plushivisti.si