Kaj je kemseks?

Kemseks je rekreativna uporaba drog z namenom povečanja spolne izkušnje. Čeprav je bil kemseks najprej opažen med MSM, pa se v zadnjem času vse več opaža tudi drugje.

Uporaba nekaterih drog pred ali med seksom poveča energijo, povečuje spolno vzburjenje in vzdržljivost, odpravlja morebitne zavore in povzroča evforijo.

Vendar pa je užitek, ki ga prinaša premagovanje in opuščanje meja, pogosto povezan tudi z negativnimi posledicami kot je opuščanje samopomoči. To vodi v tvegano zdravstveno vedenje – ki vključuje mešanje različnih drog, nezaščitene odnose in seksualizacijo praks vbrizgavanja – kar lahko pripelje do slabe presoje in do povečanega tveganja za SPO.

Previdnost nikoli ni odveč, zato pazi nase in pred zaužitjem drog, le-te testiraj.

Pod vplivom drog razmišljamo drugače, zato je še toliko bolj pomembno, da se v spolne prakse spuščamo z obojestransko privolitvijo.

Pogosto konzumiranje drog lahko vpliva na naše fizično in psihično zdravje. Ob pojavu kakršnekoli stiske, ne oklevaj, pomoč obstaja.


Kemseks party?

Kemseks partiji ali spolne prakse so pogosto organizirani in lahko trajajo več dni, običajno pa vključujejo več spolnih partnerjev in večkratno ponavljanje spolnih odnosov. Ti partiji predstavljajo povečano tveganje prevelikega odmerjanja predvsem zaradi uživanja številnih drog v daljšem časovnem obdobju, hkrati pa tudi fizično utrujenost, saj na tovrstnih srečanjih ni v ospredju skrb za prehranjevanje, zadostno hidratacijo in počitek.

Droge nam pogosto zameglijo razmišljanje. Preden se udeležiš kemseks zabave ali uporabljaš droge pri seksu, razmisli o svojih osebnih mejah. Do kam želiš iti in kaj želiš doživeti.

Počni le tisto, kar paše tebi, obema, oziroma vsem. Česar nočeš, ti ni treba početi in tudi drugih ne sili v tisto česar nočejo.

Prepogosto prakticiranje kemseks zabav lahko drastično vpliva tudi na posameznikovo socialno življenje, zato je zelo pomembno, da negujemo medsebojne odnose tudi zunaj kroga udeležencev zabav, in smo pozorni na morebitne spremembe v svojem vedenju.

Ta stran je namenjena zmanjševanju škode in je informativne narave. Če te silijo v jemanje drog ali si v dvomu, da bi zaužil droge, ti svetujemo, da jih ne.


V primeru, da imaš vprašanje, nam piši na info@kemseks.si