DROGE

Testiraj svoje droge. To lahko storiš anonimno in zastonj na DrogArtu. Pazi, kako doziraš, uporabljaj natančno tehtnico oziroma brizgalko (GHB / GBL). Pri GHB-ju / GBL-ju je ena doza 1 ml, če želiš redozirati, naj bo v razmaku vsaj ene ure. Da ne pozabiš, kdaj si vzel prejšnjo dozo, si čas zapiši. Mešanje z alkoholom močno poveča tveganje za predoziranje. Pri snifanju uporabljaj svoj pribor, preko deljenja lahko podeliš tudi viruse. Ne uporabljaj neznanih substanc. Preden uporabiš substanco, se dobro pozanimaj o učinkih, dozah in tveganjih, začni z manjšimi dozami in počakaj na učinke. V primeru močnega spanja, partnerja obrni na bok v položaj za nezavestnega, ves čas bodi ob njem in preverjaj dihanje. Če postane zelo počasno ali neredno, takoj pokliči reševalce (112), prav tako to naredi, če je nezavesten (se ne odziva na tresenje, ga nikakor ne moreš zbuditi).

PIJAČA

Pomebno se je izogniti dehidraciji, zato redno pij vodo, zeliščni čaj ali športne pijače. Vnaprej na vidnem mestu pripravi več steklenic vode. V primeru, da uporabljaš ekstazi oziroma MDMA, pa pazi tudi, da ne popiješ preveč. Zaradi možnosti nastanka možganskega edema se v tem primeru drži načela 0,5 litra pijače na uro, če si fizično aktiven, drugače še manj.

TOČNOST

Uporabljaš zdravila (na primer protivirusna)?
Na telefonu si nastavi opomnik, da jih vzameš pravočasno. Preveri tudi kako zdravila in droge vplivajo drug na drugega. http://www.hiv-druginteractions.org/checker

HRANA

Poskrbi, da dovolj ješ. Četudi nisi lačen, redno jej majhne porcije. Mehkejšo hrano laže pogoltneš. Sadje, smutiji, proteinski napitki, kaše, jogurti in juhe so hranljivi in zagotavljajo novo energijo. Jemlji multivitamine z dodatkom C vitamina.

OSVEŽITEV

Stuširaj se vsaj enkrat na 24 ur, je osvežujoče in poživljajoče. Redno si umivaj roke. Nežno umivanje zob spodbuja proizvajanje sline.

POČITEK

Droge preprečijo občutek utrujenosti.
Privošči si nekaj počitka izven seksualnega prizorišča in se sproščaj.
Ne moreš spati? Poišči tih in temen kotiček, kjer se boš laže spočil.
Po kemseks seansi si vzemi dovolj časa za počitek, da se telo in psiha vrneta v optimalno stanje.

DAN PO ZABAVI

Dan po zabavi boš najverjetneje fizično in mentalno izčrpan, prazen.
Dan gledanja filmov v postelji je dober način preživeti dan in se spočiti. Lahko meditiraš in poslušaš glasbo. Karkoli te sprošča.
Dobra hrana pomaga pri hitrejšem okrevanju.
Če se počutiš dovolj dobro, pojdi na krajši sprehod ali lažjo telovadbo v prijetni družbi.

POSTAVI SI MEJE

Droge nam pogosto zameglijo razmišljanje. Preden se udeležiš kemseks zabave ali uporabljaš droge pri seksu razmisli o svojih osebnih mejah. Do kam želiš iti in kaj želiš doživeti. Kakšen seks si želiš? Koliko želiš biti zadet? Ali si sploh želiš biti zadet? Če se z nekom dobiš ali zmeniš preko aplikacij, še ne pomeni, da moraš z njim tudi seksati ali se z njim zadevati. Kadarkoli si lahko premisliš. Pomembno je, da se ti počutiš v redu in varno.

NE POMENI NE

Spolnost mora biti sporazumna. Oseba si lahko kadarkoli med seksom premisli. Potreben je dogovor, pomembno je, da se s partnerji dogovorite o uporabi kondoma in osebnih mejah.

AGRESIVNOST

Uporaba drog lahko spotencira ali sproži agresivno vedenje. Če se to zgodi tebi ali tvojemu prijatelju, je zelo pomembno, da se drogam v bodoče izogibaš in se obrneš po pomoč na Drogart svetovalnico. Nasilno vedenje ima lahko nepopravljive posledice na nas in bližnje. Za vsakim takim vedenjem se skriva vzrok, ki ga lahko s strokovno pomočjo razrešimo.