Igrače

Spolne igrače so lahko odlična popestritev seksa, a preden se podaš v igro, je tu nekaj napotkov kako svoje igrače obdržati v odlični kondiciji.

Igrače potrebujejo primerno čiščenje in hranjenje. Pred in po vsaki uporabi jih očistimo s toplo vodo in milom. Previden bodi pri vibratorjih, ki niso vodoodporni, te raje očisti z vlažilnimi robčki. Spolne igrače hrani v suhem prostoru.

Kadar spolne igrače deliš z več partnerji, jih očisti preden jih uporabiš pri naslednjem partnerju. Priporočljivo je uporabiti kondom, ki ga prav tako zamenjaj pri vsakem partnerju.

Bakterije in virusi se lahko nahajajo v razpokah dilda. Hepatitisi A, B in C veljajo za zelo prilagodljive viruse, ki lahko na zraku obstojijo daljše časovno obdobje, tudi do več dni.

Tudi druge spolno prenosljive okužbe se lahko prenašajo preko spolnih igrač, še posebej gonoreja in klamidija. Teoretična možnost obstaja tudi za prenos hiva.

Poskrbi, da bodo igrače vedno čiste in se s tem izogni spolno prenosljivim okužbam.

Pri ekstremnih spolnih praksah, kot so npr. fisting (brez zaščitnih rokavic), dlje časa trajajoč (hardcore) seks, nezaščiten analni seks, brez uporabe lubrikanta, je tveganje za prenos virusov veliko večje. Še posebej se poveča možnost okužbe z virusom hepatitisa C in virusom hiv. Pri igranju lahko pride tudi do manjših poškodb, kar virusom olajšuje vstop v krvni obtok.